The Ivy Home
Glover Street, South Melbourne

Bringing new life to a Victorian heritage home

In this project, The Ivy Home, our clients sought light, transparency and space in their traditionally narrow South Melbourne Victorian home.

Our solution combined landscape architecture and clever fabrication to create a spacious oasis of white and green, within the confines of the narrow block. A custom designed floating staircase maximises the outlook through a glazed southern perimeter overlooking an Ivy garden, offering a green backdrop against the adjoining boundary wall;

The garage extensions timber fa├žade references coastal tones injecting warmth into the outdoor entertaining space complete with a spa.

Exposed timber fins direct views from the upper entertaining room into a lush backyard complete with a floating weatherboard bathing box, a further extension from the original home.

The interior is bright and airy with raw, neutral colour palate. Each space is open and filled with light, giving this home fresh new life. The styling was undertaken by the clients themselves who have added beautiful furniture pieces and injected each space with colour and character, giving a real sense of style to the home.